EN ORIGINALSERIE FRÅN C MORE AV COLIN NUTLEY

[Gud är tyst]

Prova 2 veckor gratis Se trailer

I Saknad spelar Helena Bergström poliskommissarie Maja Silver från polisens nationella operativa avdelning i Stockholm. Viljan att återförenas med dottern Rebecka (Molly Nutley) tar henne tillbaka till den småstad hon en gång lämnat. När en utmärglad flicka hittas mördad mitt i det svenska bibelbältet blir Maja indragen i en intensiv jakt på sanningen. När ytterligare en flicka försvinner lamslås ortsborna när rädslan och ryktena börjar florera. Mörka kopplingar till en frikyrklig församling uppdagas och hemligheter letar sig upp till ytan.

Colin Nutleys nya stjärnspäckade kriminaldrama består av fyra avsnitt och är hans första dramaserie på tjugo år. I övriga roller ses bland andra Johan Widerberg, Samuel Fröler, Julia Dufvenius, Johan H:son Kjellgren, Mattias Nordkvist och Vanna Rosenberg.

Läs mer

Kusligt bra serie med Knutby-vibbar.
Vinterns tv-seriesnackis!

Amelia

Trailer

”Saknad skildrar vad som händer när rädslan griper tag i ett litet samhälle, där alla har sina egna hemligheter. Det är som en bilkrasch i slow motion.”

Colin Nutley

Möt karaktärerna

Helena Bergström som

Maja Silver

Maja är poliskommissarie vid polisens nationella operativa avdelning i Stockholm. Hon återvänder till sin födelsestad för att försöka reparera relationen med dottern Becky. Väl där dras hon in i en mordutredning.

Helena Bergström har vunnit flera guldbaggar och medverkat i en uppsjö kända filmer och är bland annat känd för sin roll som Fanny Zander i Änglagård. Hon har varit huvudrollsinnehavare i de flesta av Colin Nutleys filmer och har även setts på scen i bl.a. Hamlet och Piaf. Helena har även regisserat egna filmer, senast förra årets största svenska biosuccé ”En underbar jävla jul”.

Läs Mer

Johan Wideberg som

Pastor Stein

Stein är pastor i den lokala frikyrkan Kristi Sal. En kringresande pastor, kvinnokarl och bedragare.

Johan Widerbergs skåderspelarkarriär inleddes i faderns och regissören Bo Widerbergs filmer, och redan som spädbarn medverkade han i Mannen på taket. I början av nittiotalet spelade han rollen som Didrik i den kända ungdomsserien Ebba och Didrik. 1996 belönades han med ett skådespelarpris vid filmfestivalen i Rouen för huvudrollsinsatsen i sin pappas sista film ”Lust och fägring stor”. Johan Widerberg och Helena Bergström har spelat tillsammans tidigare i en av Colin Nutleys filmer, Under solen.

Läs Mer

Molly Nutley som

Becky Ekelöf

Maja Silvers tjugoåriga juridikstuderande dotter. Becky bor med sin styvmor Git och försöker hantera den trasiga relationen med sin biologiska mamma.

Molly Nutley är dotter till Colin Nutley och Helena Bergström och har medverkat i bl.a. ”Änglagård – tredje gången gillt” och ”Så Olika”. Nu är hon aktuell i andra säsongen av SVT:s dramaserie ”Tjockare än vatten” samt som resande reporter i Musikhjälpen 2016, där hon från det konfliktsargade Burundi, ett av världens fattigaste länder, hjälper till att sprida årets budskap om att barn i krig har rätt att gå i skolan. I både Änglagård och nya serien Saknad spelar hon dotter till Helena Bergströms rollfigur. 2012 kom hon på en andraplats i TV4:s underhållningsprogram Let’s Dance.

Läs Mer

Johan H:son Kjellgren som

Ola Björnelid

Femtiofemårige polisen Ola har tillbringat sina år inom kåren på Bogesunds polisstation. Han är erfaren och omtänksam, men samtidigt tuff. Bär på minnet av den relation han hade med Maja för några år sedan.

Johan H:son Kjellgren filmdebuterade 1987 och har ofta gestaltat obehagliga och kriminella personer. Han har medverkat i massor med svenska filmer och serier, bl.a. Rederiet och Veranda för en tenor där hans insats även guldbaggenominerades i kategorin bästa skådespelare.

Läs Mer

Mattias Nordkvist som

Erik Wester

Erik är gift, har två små barn och jobbar på Bogesunds polisstation. En mjuk och känslig polis, bra på alla sätt men utan mycket erfarenhet.

Mattias Nordkvist är skådespelare och regissör och på tv och film har han bl.a medverkat i Happy End, Mariella, Molanders och Hallonbåtsflyktingen. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och arbetar idag på Göteborgs stadsteater.

Läs Mer

Streama Saknad och över 1 500 andra filmer och serier på C More. Hos oss hittar du de senaste storfilmerna, exklusiva seriepremiärer, barnens favoriter, massor av sport samt TV4:s program helt reklamfritt. Dessutom kan du livestreama alla kanaler från TV4, SVT och C Mores filmkanaler, däribland SF-kanalen.

Prova 2 veckor gratis

Intervjuer

Se olika scener och klipp från Saknad och hör vad regissören Colin Nutley, huvudrollsinnehavarna Helena Bergström och Molly Nutley samt Johan H:son Kjellgren och Mattias Nordkvist har att säga om den nya spännande kriminalserien.

Saknad präglas av den kritikerrosade artisten Daniel Norgrens stämningsfulla musik, såväl tidigare inspelningar som specialskrivet material. Här hittar du en spellista med hans musik från serien.

Bakom kulisserna

Kolla in bakom kulisserna och få en inblick i hur en vanlig inspelningsdag för Colin Nutley och filmteamet kan se ut. Saknad är inspelad i Ulricehamn där flera av Colins mest kända filmer är gjorda, bland annat de tre Änglagårdfilmerna. I bild syns bland annat dottern Molly Nutley, som i Saknad spelar mot Helena Bergström, hennes mamma både i serien och i verkliga livet. Deras rollfigurers mycket ansträngda relation är ett huvudtema i serien.