EN ORIGINALSERIE FRÅN C MORE
Hitta mig aldrig.
Prova 2 veckor gratis Se trailer

dagar

04

timmar

40

minuter

Farang är en thrillerserie som känns i magen. En historia om tillit, svek och en far och dotters väg tillbaka till varandra genom ett kriminellt skuggland på Thailands bakgator. Med Ola Rapace och Louise Nyvall i huvudrollerna.

Trailer

Handling

Rickard (Ola Rapace) är en f.d. kriminell som efter att ha vittnat mot sina kumpaner lever i Thailand med skyddad identitet och ett pris på sitt huvud. Efter ett uppmärksammat bankrån för tio år sedan lämnades han utan valmöjligheter och tvingades fly Sverige och överge sin familj. En dag söker hans nu femtonåriga dotter Thyra (Louise Nyvall) upp honom. Thyras närvaro blir en väg ur isoleringen, men det förflutna hinner ikapp dem och intrigen tätnar när han tvingas välja mellan att röja sin identitet och riskera sitt liv - eller på nytt förlora sin dotter.

I övriga roller syns både svenska och thailändska skådespelare, bland andra Jacques Karlberg, Gerhard Hoberstorfer, Anna Bjelkerud, Ralph Carlsson och den thailändska stjärnan Yayaying Rhatha Phongam (”Only God Forgives”).

Farang består av 8 avsnitt. Avsnitt 1 och 2 har premiär den 9 mars på C More. Resterande avsnitt sänds den 16 mars, 23 mars, 30 mars, 6 april, 13 april och 20 april.

Visa mer

”Farangs come to Thailand for two reasons - to sunbathe or to hide. And you don’t look tan...”

Polis PRASERT

Möt karaktärerna

Ola Rapace som

Rickard

Rickard är en fyrtioårig f.d. kriminell som lever ett stilla liv i Phuket, Thailand. Rickard hette för tio år sedan Ruben Brandt, men har fått skyddad identitet mot att han vittnade mot sina tidigare kumpaner. Han tvingades ta adjö av hela sitt gamla liv med familj, vänner och inte minst sin dotter Thyra som då var fem år. Under flera års tid reste han runt i världen, jobbade på båtar och i restaurangbranschen. Rickard mådde allt sämre och till slut var han så likgiltig inför sin existens att han övervägde att ta sitt liv. Räddningen kom från oväntat håll i from av en svenskfödd turistarbetare vid namn Top. Här på bungalowen Tops sunny place får Rickard äta och bo mot att han utför enklare sysslor. Trots att tillvaron är dräglig är det ändå ett slags ickeliv han lever, halvt om halvt bedövad av alkohol och gräs. Han berättar aldrig någonting om sig själv och har bara tillfälliga relationer med olika turistkvinnor som passerar bungalowbyn. Att komma någon nära är en risk. För i samma stund som Rickards verkliga jag blir känt så svävar hans liv i omedelbar fara.

Visa mer

Louise Nyvall

Thyra

Thyra är Rickards femtonåriga dotter. Hon har vuxit upp utan sin pappa, men ändå haft en fin barndom med mamma Lolo. Efter att mamman dog i cancer för fyra år sedan har Thyra bott i olika familjehem. Det har fungerat hjälpligt utom på det sista stället där Thyra fick nog av fosterpappans sextrakasserier och helt enkelt slog ner honom och stack.

Thyra har bara ett fåtal minnen från livet med Rickard. Under hela sin uppväxt har hon fått ganska knapphändiga svar på sina frågor om vart han egentligen tog vägen. När Lolo insåg att dottern inte nöjde sig med att få höra att hennes pappa var ute och reste fabricerade hon en sanning. Thyra fick berättat att fadern åkt till Tanzania för att bygga skolor åt fattiga barn. Kring detta och med några suddiga fotografier till hjälp har Thyra fantiserat ihop en drömbild av sin pappa. Ända sedan modern dog har längtan vuxit sig starkare, men när hon äntligen får upp ett spår och bestämmer sig för att söka upp sin pappa har hon ingen aning om vad som väntar henne. Mötet med verklighetens Rickard blir något av en chock. Framför henne står en härjad, gråsprängd och halvalkoholiserad typ som inte alls motsvarar bilden hon haft. Det tar tid för Thyra att komma över besvikelsen och se Rickard för den människa han är. En människa som trots allt försöker göra så gott han kan.

Visa mer

Jacques Karlberg som

Fabian

Fabian är en tjugoettårig svensk eldkonstnär som är lite för snygg för sitt eget bästa. Han har backpackat omkring i sydostasien de senaste två åren. Från början klarade han sig på att uppträda på stranden och sova hos olika tjejer, men när pengarna började tryta satte Birdie klorna i honom eftersom han såg att Fabian, med sin förmåga att dupera tjejer, kunde bli användbar. Fabian får hyfsat betalt för att förse sina offer med preparerade väskor och se till att de tar hem dem till Sverige. Hans samvete är av det töjbara slaget och eftersom han själv aldrig hanterar drogerna har han nästan lyckats nonchalera att det han gör är fel. Inför tjejerna han träffar drar han hela tiden olika stories. Ibland är han föräldralös. Ibland är hans föräldrar hippies som bor i skogen och odlar potatis. Han är så van att berätta olika historier om sig själv och sin egen bakgrund att han nästan har glömt vem han är. Sanningen är den att Fabian är uppvuxen på Djursholm i en familj med flera framgångsrika äldre syskon. Föräldrarna har gott om pengar, men har tydligt deklarerat att Fabian inte får en krona till så länge han inte tar tag i sitt liv.

Visa mer

Sahajak Boonthanakit som

Prasert

Prasert är en thailändsk polis i 50-årsåldern. Prasert har varit polis hela sitt vuxna liv och han har sett tillräckligt för att inte ha mycket sympati över för brottslingar. Han är hederlig, men luttrad och har inga illusioner om mänskligheten. Han åker hellre hem till fruns middag än spenderar kvällen på jobbet, men när vännen och kollegan Pranée pressar honom växer engagemanget för jobbet och då ställer han upp. Även om middagen med familjen får vänta, ser han Pranées glöd som en inspiration att bli en bättre polis.

Visa mer

Yayaying Rhata Phongam som

Pranée

Pranée är i trettiofemårsåldern, född och uppvuxen under fattiga förhållanden. När hon var runt tjugo så träffade hon en amerikansk turist, tycke uppstod och hon åkte med honom till USA där hon bodde under flera år och fick chansen att studera juridik. När relationen tog slut flyttade Pranée hem till Thailand igen och började arbeta som advokat. Hon köpte ett hus där hon nu bor med sin mamma, pappa och systerns familj. Pranée har flera sorger – dels dottern som hon blev tvungen att lämna med pappan i USA och dels sorgen över sin narkotikamissbrukande lillebror som dog i fängelset. Under åren i USA längtade Pranée hem, men väl tillbaka känner hon sig främmande inför vissa saker i det traditionellt thailändska sättet att leva. Även om föräldrarna är stolta över hennes yrkesmässiga framgång så brukar Pranée ibland tänka att de skulle vara mer nöjda med henne om hon bodde i ett plåtskjul och hade tio barn.

Visa mer

Streama Farang och över 1 500 andra filmer och serier på C More. Hos oss hittar du de senaste storfilmerna, exklusiva seriepremiärer, barnens favoriter, massor av sport samt TV4:s program helt reklamfritt. Dessutom kan du livestreama alla kanaler från TV4, SVT och 
C Mores filmkanaler, däribland SF-kanalen.

Prova 2 veckor gratis

Bakom kulisserna

Kolla in hur det såg ut under inspelningen av Farang! Serien filmades i välkända Phuket under tre intensiva månader, med start i april förra året. Inspelningen, som bestod av maratonlånga dagar i 40-gradig värme, blev än mer utmanande då monsunsäsongen slog till med dunder och brak mot slutet av inspelningsperioden och gjorde de sista veckorna på plats till en rejäl utmaning. I teamet i Thailand ingick såväl svenska som thailändska filmarbetare, något som även syns i rollistan, där flera kända thailändska skådespelare har bärande roller tillsammans med mer välbekanta svenska ansikten som Ola Rapace.

Följ med bakom kulisserna och se en del av inspelningen när Rickard letar efter Thyra.